lunes, 14 de febrero de 2011

¿Tot plegat, anecdota o categoria?

Avui distints medis de comunicació donaven diversos missatges de diferents fonts tots ells de curioses implicacions, però que el ciutadà aturat o pendent de diverses incerteses respecte al seu futur econòmic no pot veure sense qüestionar-se si tots plegats no hem tornat bojos:

      1. La família Botin ha decidit cobrar amb efectiu els drets de subscripció d'accions del seu Banc (BSCH). ¿Poca fe amb el futur del Banc? No mo pareix. Darrerament una variada actuació de caire especulatiu comprant a la baixa 2 milions d'accions del seu Banc li va implicar al Sr. Botin uns beneficis milionaris en un cap de setmana. L'única interpretació possible es que els Botin tenen la paella pel mànec a l'hora de pujar o davallar el preu de les seves accions, per tant, vendran a l'alça i compraren a la baixa, sempre. La figura es diu posició dominant i els “mercats” feliços, perquè en definitiva d'això es tracta...
      2. REPSOL ha deixat el Wall Street de New York, sembla que la “SEC” li feia massa els comptes i això no agradava als Petroliers Espanyols; la pregunta seria ¿Exigents els americans o excessivament benèvols la Comissió del Mercat de Valors a Madrid?
      3. Caja Madrid després de rebre mes de 4.500 milions de Euros del FROB (l'estat espanyol) per reflotar-se ella i Bancaja pretenien augmentar en 25 milions els bonus de la comissió executiva que ha creat el forat. No queda clar si ha anul·lat els Bonus o espera millors temps per abonar-los mes discretament.
Ja a l'àmbit local avui horabaixa (dilluns 14 de febrer) El Sr. Riera del CREC (Sa Nostra i de la UIB) ens deixava per la radio el missatge pessimista per la nostra economia i l'atur per el 2011; tot coincidint amb les valoracions de la dreta. Jo he recordat que aquest Sr. i els del FMI el passat mes de Juliol desmentien al Govern Espanyol anunciant el doble de caiguda del PIB per Espanya; a on el Govern anunciava una caiguda per l'any 2010 del -0,3 % del PIB, ells deien que seria mes aprop del – 0,6%. Be com pareix que ningú encertar, l' economia espanyola ha caigut un -0,1% del PIB. Ningú ha cregut pertinent explicar perquè no l'encerten.

Tot i això, ens tenen acostumats a l'ausencia d'anàlisis dels errors comesos. El Sr. Rato avui president de Caja Madrid y a les hores del FMI i el Sr. Riera el CREC ja mos asseguraven a tots el 2008 que la bombolla immobiliari era impossible. . .

No hay comentarios:

Publicar un comentario