sábado, 11 de junio de 2011

Política Fiscal i els socialistes a Palma

Per començar aquest darreres setmanes hem vist a la premsa balear i espanyola un intent de presentar els Ajuntaments menys endeutats com els millors gestionats. Y sorprenentment els socialistes han guanyat. Amb l'excepció de Santanyí, Palma, Maó, Eivissa-Vila eren els menys endeutats per habitant a Balears i a Espanya altre tant Barcelona proporcionalment molt per davall de Madrid, Saragossa per davall de València, Sevillà molt per davall de Màlaga etc..., etc...

En el cas de Balears això anava plegat a declaracions (del Sr. Manera i del Sr. Alcover) on es bravetjava de la reducció dels pressupostos al llarg d'aquests anys (A Palma el 2011, 90 milions menys que el 2007) Exhibint aquesta informació com un mèrit que hauríem d'aplaudir i agrair entusiasmats.

És clar, jo som un vell socialista que em pensava que la política fiscal tenia com objectiu la redistribució equitativa dels recursos. Pagant més aquells que més tenen o que més guanyen dels recursos públics i es gastava en funció de l'interès general, que comportava dues possibilitats: Donar serveis i augmentar la qualitat de vida del ciutadà més desfavorit i crear les condicions per què els negocis donin més llocs de feina. Crec que això que es deia, Imposts Directes fonamentalment, fan més aprop la Justícia Social i establir regles d'igualtat d' oportunitats.

No puc evitar contar lo que un càrrec mig “de confiança” a Palma se li va ocorre fer davant un retall de pressupost del Sr. Alcover: Va retirar de parcs, jardins i passeigs els bancs per seure... per estalviar manteniment. Cap comentari.

Mentre el Sr. Mateu Isern va fent, li pens donar 30 dies de gracia. Crec que valdrà comentar amb capacitat d' autocrítica per l' Ajuntament que reben els del PP. En efecte, jo com a socialista en em sento poc representat per la gestió del govern municipal de coalició tripartit, per no parlar de la desfeta de'n “Nadal y sus muchachos”. Vull deixa clar quines son del meu punt de vista la gestió escomesa i les seves conseqüències

No hay comentarios:

Publicar un comentario